Periuță electrică sau manuală. Care periuță de dinți este mai bună?

periuta-dinti

Periuță electrică sau manuală. Care periuță de dinți este mai bună?

De multe ori sunt întrebat dacă o periuță de dinți electrică este mai bună decât una obișnuită (sau manuală). Există o convingere comună că o mulțime de probleme dentare și gingivale ar fi rezolvate dacă cineva ar trece la o periuță de dinți electrică. Dar cât de adevărat este asta? Pentru a ajuta oamenii, am făcut o listă a beneficiilor și dezavantajelor fiecărui tip de periuță de dinți, astfel încât aceștia să poată alege care dintre ele este mai potrivita pentru ei înșiși.

Periuța de dinți electrică

Prima periuță de dinți electrică a fost inventată cu mai mult de o jumătate de secol în urmă și a evoluat foarte mult pe parcursul anilor. Astăzi, este foarte frecvent ca ele să fie găsite în casele oamenilor, mai ales în țările dezvoltate.

Pro periuței electrice de dinți:

Este mai atrăgător și mai plăcut să folosiți o periuță de dinți electrică decât una tradițională, ceea ce ar putea încuraja oamenii să o folosească. Acest lucru este valabil mai ales pentru copiii mici care pot asocia perierea cu distracția.

Periuțele de dinți electrice economisesc timp, deoarece curăță mai repede decât periuțele de dinți obișnuite.

Persoanele care au probleme de dexteritate de mână, fie că se referă la copii foarte mici sau la vârstnici, ar beneficia de o periuță de dinți electrică, deoarece ar curăța mai eficient. Rotațiile și vibrațiile compensează oarecum lipsa tehnicii.

Dezavantajele periuței electrice:

Costă mai mult decât o periuță de dinți tradițională. Chiar și cea mai ieftină periuță electrică de dinți este mai scumpă decât cea manuală.

Cu cât este mai bună calitatea pe care o alegeți, cu atât va fi mai mare prețul. Capetele trebuie, de asemenea, schimbate la fel de frecvent cum ați schimba o periuță de dinți tradițională (intervale de la 6 până la 12 săptămâni), iar acestea pot fi, de asemenea, costisitoare.

Persoanele care au recesiuni ale gingiilor sau dinți sensibili, în general, ar putea găsi aceste rotații sau vibrații dureroase. Ultimele modele de periuțe electrice pot fi ajustate la o intensitate mai mică, dar utilizarea unei metode tradiționale de periere poate fi mai confortabilă.

În plus, periuțele electrice de dinți sunt mai voluminoase decât cele tradiționale. Ele au nevoie de mai mult spațiu în baia dvs. sau în bagaje când călătoriți. Dar călătorii le preferă în continuare și se asigură că nu părăsesc niciodată casa fără periuța de dinți electrică!

Periuța de dinți manuală:

Oamenii au folosit instrumente pentru a-și curăța dinții de milenii, iar periuța de dinți tradițională pe care o avem astăzi este un prototip care a evoluat de-a lungul anilor.

Pro periuța de dinți tradițională:

Este mult mai puțin costisitoare decât orice periuță de dinți electrică. Nu există componente scumpe care se pot rupe și ar trebui să fie schimbate.

Aveți mai mult control asupra periajului. Puteți decide intensitatea și cât de repede doriți să periați. Acest lucru este în mod special un plus pentru persoanele care au câțiva dinți sensibili și doresc să le perie mai încet și mai fin.

Dezavantajele periuței de dinți tradiționale:

Utilizarea unei periuțe de dinți tradiționale inspiră mai puțin entuziasm, iar oamenii sunt mai puțin stimulați de folosirea acesteia, în special copiii.

Aveți nevoie de o tehnică excelentă de periere manuală, pentru a nu pierde niciun loc. În timp ce o periuță de dinți electrică o ușurează și este necesară o mai mică dexteritate.

Concluzie

Ambele tipuri, periuța obișnuită și cea electrică, sunt la fel de performante atunci când sunt corect utilizate. Cu toate acestea, ambele nu curăță toate suprafețele dinților, de aceea este important sa se folosească ața dentară sau dușul bucal după periaj.

Un ultim gând este că ambele tipuri elimină deșeurile de plastic, care nu sunt ecologice. Indiferent dacă este periuța de dinți manuală sau capetele periuței electrice de dinți, ele trebuie schimbate în mod regulat și aruncate la gunoi. Sper că, pe viitor, noile materiale sau tehnici ecologice vor curăța dinții la fel de eficient ca periuța de dinți de astăzi.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *