8 moduri în care să-ți păstrezi o respiratie fresh de Ziua Îndrăgostiților

respiratie-fresh

8 moduri în care să-ți păstrezi o respiratie fresh de Ziua Îndrăgostiților

1. Profilaxia dentară

O curățare dentară profesională, efectuată de un medic dentist, ar îndepărta  tartrul din jurul dinților dumneavoastră. De asemenea, s-ar elimina placă bacteriană care persistă. Tartrul este tare și aderă la dinți. Periajul și folosirea aței dentare la domiciliu nu pot elimina tartrul. Instrumentele speciale trebuie folosite de persoane instruite pentru a îndepărta tartrul de pe suprafețele dinților.

Tartrul este o placă dentară întărită, care conține colonii bacteriene, care contribuie foarte mult la respirația urât mirositoare.

2. Examenul clinic dentar

Chiar dacă dinții sunt curați, ați putea avea și alte probleme în gură. Cariile dentare și boală parodontoala (gingiilor) sunt o sursă de microorganisme care emană mirosuri neplăcute, care pot fi transmisibile și în timpul sărutării!

Medicul dentist vă poate verifică dinții și gingiile. La consultație se descoperă toate problemele, dacă există, și puteți alege un tratament adecvat.

3. Periajul

Periajul dinților este de la sine înțeles. Dacă vă spălați dinții de cel puțîn de două ori pe zi sau dacă puteți, după ce mâncați, ați elimina majoritatea resturilor alimentare. De asemenea, veți ajută la prevenirea problemelor dentare.

4. Folosirea aței dentare

Periajul singur nu curăță toate suprafețele dinților. O periuță de dinți nu poate intră între dinți pentru a elimina resturile alimentare și placă bacteriană. Placă dentară veche, care nu este eliminată, va conține colonii mirositoare de bacterii care vor contribui la respirația urâtă. Este important să folosiți cel puțîn o dată pe zi ață dentară. În fiecare zi, nu doar Ziua Îndrăgostiților.

5.Curățarea limbii

Scoateți limba în fața unei oglinzi și aruncați o privire. Este roz? Dacă nu, înseamnă că ai resturi de alimente, care sunt destul de mirositoare.

Limba dvs. trebuie să fie de culoare roz. Pentru a vă curăța limba, puteți pur și simplu să utilizați periuța de dinți. În cazul în care periuța de dinți este prea mare și aveți un reflex de vomă accentuat, puteți cumpăra o răzuitoare specială pentru limba, care este mai mică decât o periuță de dinți și va fi mai confortabilă pentru utilizare.

6. Apa de gură

Apa de gură poate avea un gust mentolat care împrospătează gura. De asemenea, poate ucide bacteriile superficiale care sunt mirositoare.

Dar efectul apei de gură este temporar. Nu vă scapă de tartru și de placă bacteriană. Nu va vindecă problemele dentare sau gingivale. Apă de gură este un paravan provizoriu pentru respirația urat mirositoare.

7. Evitați alimentele care accentuează halena

Multe alimente pot fi bune pentru tine (sau mai puțin bune), dar accentuează respirația urat mirositoare, asa că evitati:

-usturoiul și ceapa;

-unele condimente;

-cafeaua;

-alcoolul;

-tonul și peștele

Rețineți că apa este un lichid care poate reduce respirația urât mirositoare.

8. Evitați fumatul

Fumatul provoacă respirație urâtă și nu există nicio modalitate de a elimina acest efect. Nu trebuie să explic asta.

Happy Valentine’s!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *