Servicii

Implantologie

implant-dentar

Implant dentar (Implantologie)

Ce este un implant dentar? Implantul dentar este cea mai eficientă și modernă soluție pentru înlocuirea dinților. Fie ca pierdem un dinte, mai multi sau chiar toti dinții, implanturile și tehnicile moderne de implantologie pot face minuni.

Un implant dentar, este de fapt, o rădăcină artificială, realizată din titan, având forma unui șurub. Reconstructia este formata din doua segmente-unul intraosos (implantul) si unul supraosos numit bont protetic. Deasupra bontului protetic se ancorează o coroană, o punte sau o proteză.

Pierderea dintilor reprezintă o adevărată problemă, chiar dacă înlocuirea acestora, din păcate, este frecvent amânată sau chiar ignorată.

implant-dentar-iasi-bidental

Implant dentar – cea mai eficientă soluție pentru înlocuirea dinților lipsă

 • Salvează dintii – implanturile dentare nu sacrifica integritatea dintilor invecinati cum ar face o punte dentara, deoarece lucrarea dentara se sprijina pe implanturi si nu pe dinti naturali. Dintii dumneavoastra sanatosi nu sunt afectati sub nici o forma, acesta fiind in beneficiul sanatatii dumneavoastra orale.
 • Salveaza osul – in lipsa dintelui/dintilor, osul incepe sa se demineralizeze (rareasca) si sa se resoarba (topeasca) afectand echilibrul aparatului masticator si implicit al intregului organism. Implantul dentar, asemenea unei radacini naturale “stimuleaza” pozitiv osul, pastrandu-i integritatea cantitativa si calitativa.
 • Estetic – lucrarile dentare pe implanturi pot  fi unidentare (cand inlocuim un singur dinte), partiale (cand inlocuim un grup de dinti) si totale (cand inlocuim toti dintii). Indiferent de tipul de inlocuire, lucrarile dentare pe implanturi par naturale, dandu-i pacientului increderea sa zambeasca fara inhibitii si sa manance ce isi doreste.
 • Confortabil – implanturile dentare va permit sa zambiti, sa vorbiti si sa mancati confortabil, cu incredere. Coroanele sustinute de implanturi sunt ancorate fix si transmit presiunile din timpul masticatiei fiziologic in os, asemenea unui dinte natural, impiedicand totodata resorbtia osoasa.
 • Pret convenabil – deoarece inlocuieste un singur dinte si nu trei ca in cazul unei punti , un implant dentar are un cost apropiat unei lucrari traditionale metaloceramice.

implant-dentar-iasi

Tratamentul cu implant dentar

Tratamentul cu implant dentar presupune un examen clinic amănunțit, atât local cât și general, investigatii atente, fie sub forma analizelor de sange, fie sub forma investigatiilor radiologice, cea mai valoroasa fiind tomografia dentara. Pe baza acestora poate fi stabilit diagnosticul ce conduce la tratamentul corect.

 • Diagnosticul și elaborarea planului de tratament, modele de studiu, radiografii, CT;
 • Controlul infecțiilor parodontale, extracția dinților irecuperabili, detartrajul și planning-ul radicular ca și o terapie antimicrobiană;
 • Controlul protetic prin echilibrare ocluzală;
 • Introducerea implantelor dentare;
 • Reconstrucția protetică;
 • Programul de dispensarizare pentru igienizare.

Consideri că ai nevoie de un implant dentar ?

Intrebări frecvente – Implanturi dentare

Cat dureaza / rezista un implant dentar? Multe implanturi dentare isi indeplinesc functiile cu succes chiar si dupa 25-30 de ani. Prognoza pentru pacientii care au avut in trecut probleme parodontale, cu afectari ale osului in jurul radacinilor dintilor naturali, este mai putin optimista decat pentru pacientii sanatosi. O influenta majora este data de modul in care pacientul respecta toate indicatiile pe care le primeste de la clinica. Ca orice inlocuitor artificial in corp, nu exista promisiuni sau garantii in ceea ce priveste longevitatea implantului.

Este imposibil de stiut cat poate tine un anumit tip de implant insa respectand indicatiile specialistilor Implantodent rata de succes pe termen lung va creste considerabil.

O sa doara implantul dentar? Multi pacienti spun ca interventia chirurgicala de implant creaza mai putine probleme decat extractia unui molar de minte. Cu o dotare moderna, sterilizare perfecta, anestezice de ultima generatie , personal medical specializat si cu vasta experienta in domeniu, discomfortul va fi o notiune straina.

In functie de tipul implantului, locatia acestuia, tipul de lucrare selectata, perioada de timp totala poate fi cuprinsa intre 3, 6 sau mai multe luni. Daca este necesar transplantul de os, atunci perioada de vindecare este mai indelungata. Vom discuta cu dumneavoastra toate aceste aspecte si va vom sfatui asupra perioadei de recuperare.

Tipul si materialul din care sunt fabricate acestea modifica dramatic pretul tratamentului. In alta ordine de idei, tipul implantului si calitatea acestuia difera de la un producator la altul.

Nu putem omite manoperele si materialele suplimentare necesare in anumite cazuri pentru refacerea tesuturilor alterate prin resorbtie, necesare in cadrul aditiilor si augmentarilor, atat de tesut dur cat si de tesut moale. Tocmai de aceea, intrebarea “cat ma costa un implant?” este total nepotrivita in implantologia dentara.