Servicii

Protetică dentară

Protetică dentară

Analizăm starea arcadelor dentare și a echilibrului muscular și articular, care sunt de cele mai multe ori grav alterate de pierderea unuia sau a mai multor dinți (edentație) sau chiar de tocirea dentara excesiva (atritie). Găsim soluțiile cele mai potrivite de tratament pentru refaceriea integrității arcadelor într-un mod funcțional și estetic în perfectă armonie cu celelalte structuri ale cavității bucale.

În momentul în care un dinte nu mai poate fi salvat și este extras, spațiul lipsă poate fi completat cu o lucrare potretică (punte dentară).

Lucrarea protetică este de două tipuri:

  • lucrare protetică fixă (inlay/onlay, coroane dentare, punți dentare fixe)
  • lucrare protetică mobilă (proteze scheletate, supraproteze)

Tipuri de lucrări protetice fixe

Coroană ceramică pe suport zirconiu

Coroanele ceramice pe suport zirconiu reprezintă ultima tehnologie în materie de estetică dentară și totodată cea mai potrivită pentru a obține un zâmbet alb și perfect.

Avantajul incontestabil este pe de o parte biocompatibilitatea totală cu structurile dentare și gingii; pe de altă parte, imită translucența naturală a dintelui.

Coroană metalo-ceramică

Coroanele ceramice pe suport metalic reprezintă o îmbinare a rezistenței mecanice a metalului și a calităților estetice ale materialului ceramic.

Coroana metalo-ceramică este alcătuită dintr-o capă metalică turnată, acoperită complet sau parțial de un strat de porțelan.

Fațete ceramice

Fațetele dentare reprezintă un înveliș aplicat peste suprafață vizibilă a dinților și sunt folosite pentru a corecta sau/și îmbunătăți aspectul acestora.

Acestea se mulează pe suprafața frontală a dintelui folosind un adeziv special de cimentare, sigilându-l împotriva cariilor și a imperfecțiunilor date de diferențele de culoare, forma sau poziție în raport cu ceilalți dinți.

Cele mai frecvente tratamente protetice

  • Lucrări protetice (coroane dentare, punți dentare) din materiale nobile, seminobile, ceramică dentară;
  • Proteze mobile sau mobilizabile;
  • Proteze scheletate clasice sau cu sisteme speciale;
  • Fațetări ceramice sau compozite;
  • Lucrări pe implante;
  • Tratament de echilibrare ocluzală;
  • Incrustații din materiale nobile sau ceramică.