Servicii

Aparate dentare

ortodontie

Aparat dentar

Aparatul dentar este solutia ideala pentru indreptarea dintilor. Inainte de a folosi un aparat dentar, trebuie sa stim ca, de asta se ocupa medicul specialist în ortodonţie. Ortodontia este o ramura a medicinii dentare care se ocupa cu diagnosticul, preventia si tratamentul problemelor de aliniere dentara sau a problemelor cauzate de incorecta pozitie a maxilarelor.

Când trebuie folosit un aparat dentar si urmat un tratament?

Un aparat dentar, in mod ideal, se poate folosi în jurul vârstei de 6 -12 ani (aparate dentare activ-mobilizabile, miofuncţionale), când oasele maxilare sunt în dezvoltare. După vârsta de 13 ani se vor utiliza aparate fixe pentru a determina mişcări dentare prin intermediul forţelor aplicate.

Aparatul dentar nu este destinat numai copiilor. Din ce în ce mai mulţi adulţi apelează la acestea pentru a corecta defecte minore sau majore şi pentru a avea un zâmbet cât mai frumos.

Ce vom rezolva prin aparatele dentare?

Tratamentul ortodontic poate fi realizat din motive pur estetice – îmbunătăţirea aspectului general al dinţilor pacienţilor. De asemenea, muşcătura funcţională va fi îmbunătăţită.

 1. înghesuiri dentare;
 2. dinţi centrali înclinaţi;
 3. ocluzie deschisă sau adâncă (supraacoperire mai mare de 1/3);
 4. dezvoltarea incorectă a maxilarului sau mandibulei;
 5. alte probleme ortodontice
 1. Aparat orodontic mobil;
 2. Aparat ortodontic fix cu brackets metalici sau din ceramică la culoarea dinţilor;
 3. Aparat ortodontic invizibil – Incognito;
 4. Aparat ortodontic fix-brackets din safir/miofuncţional.
 1. În urma unei evaluări amănunţite a pacientului şi a interpretării examenelor complementare (radiografii, modele de studiu) se realizează “dosarul ortodontic” cu care se poate stabili direcţia tratamentului.;
 2. Pentru a începe tratamentul ortodontic, în cavitatea bucală nu trebuie să existe nicio leziune carioasă;
 3. Dacă este nevoie de spaţiu mai mare între dinţi, medicul poate recurge la şlefuire selectivă a dinţilor, expansiunea arcadelor dentare şi chiar şi la extracţie dentară în vederea alinierii dinţilor malpoziţionaţi;
 4. Medicul ortodont vă va indica dispozitivul potrivit pentru corectarea problemei dentare.