Servicii

Stomatologie pediatrică

Stomatologie-pedriatica

Stomatologie pediatrică

Avem grijă de zâmbetul micuţului tău! Pedodonţia (stomatologia pentru copii) reprezintă ramura medicinei dentare care se ocupă cu tratamentul specific al dinţilor de lapte şi al dinţilor permanenţi tineri.

Copilul tău are nevoie de o îngrijire dentară realizată într-un mediu plăcut de către medici prietenoși, care înțeleg nevoia de joacă și au pregătirea profesională necesară.

Pedodonţia cuprinde şi tratamente profilactice, fluorizări şi sigilări. Prevenirea cariilor este la fel de importantă ca şi tratarea lor, pentru că unele afecţiuni ale dinţilor de lapte pot provoca tulburări în dezvoltarea şi erupţia dinţilor definitivi.

Frică de dentist?

Medicii Bi Dental au pregătirea corespunzătoare și răbdarea necesară pentru a-i inspira copilului încredere. Acesta va avea parte de una sau două şedinţe de acomodare ce vor fi compuse din discuţii prietenoase cu medicul stomatolog. O abordare bruscă a copilului de către medic nu va face altceva decât să îl afecteze permanent şi, de cele mai multe ori iremediabil, încrederea în medicul dentist.

Părinţii care doresc să se implice în educarea copilului ar trebui să discute în termini optimişti despre dentist, renunţând la ameninţări sau exagerări, pentru a elimina frica de dentist. Aceştia ar trebui să evite cuvintele care îi pot inspira teama.

Recomandăm:

  • Periajul dinţilor imediat după erupţia primului dinte;
  • Iniţiere în menţinerea sănătăţii orale;
  • Spălarea dinţilor de 2 ori/zi;
  • Vizite periodice la stomatolog.