Când puteți fuma după o extracție dentară?

fumatul-dupa-extractie-dentara

Când puteți fuma după o extracție dentară?

Pentru un fumător, poate fi foarte dificil să oprească temporar consumul de tutun, chiar și după o intervenție chirurgicală majoră în gură. Chiar dacă simțiți nevoia unei țigări, este important să așteptați cel puțin 72 de ore înainte de fumat după orice extracție dentară, inclusiv extracția molarilor de minte.

Trebuie să înțelegeți că există toxine chimice în fumul de țigară, care pot întârzia vindecarea după o intervenție chirurgicală și chiar pot provoca complicații grave, cum ar fi alveolita uscată și inflamația. Alveolita uscată este se caracterizează printr-un miros urat în gură, o durere foarte intensă care se poate răspândi pe întreaga parte a feței și o dificultate de a deschide gura.

Mai mult decât atât, mecanismul de aspirație a fumului atunci când se inhalează pe o țigară poate expulza cheagul de sânge nou format. Cheagul este primul pas în procesul de vindecare după o extracție a dinților. Dacă este dislocat, persoana poate suferi de asemenea de alveolit uscată. Deseori sugerez pacienților mei care sunt fumători să profite de faptul că au avut o intervenție chirurgicală orală pentru a renunța la fumat. Dar până acum nu cred că am convins pe nimeni!

Informațiile de mai sus ar trebui utilizate numai ca referință. Orice decizie medicală nu trebuie luată înainte de a consulta un medic.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *