Servicii

Parodontologie

Avem grijă și de gingiile tale

Sănătatea osului, a gingiilor și a ligamentelor de legătură dintre os și dinți este la fel de importantă ca cea a dinților și trebuie menținută cu orice preț. Folosim cele mai noi protocoale și medicamente (Emdogain) din domeniul parodontologiei pentru a ne îngriji de gingiile tale.

Parodontoza evoluează progresiv, în timp și cu simptome discrete, fiind o boală ereditară. În România, campaniile de prevenție în sănătatea orală au lipsit sau au fost minimalizate în ultimii 20 de ani, iar acest lucru se observă la nivelul stării de sănătate generală a populației.

Tipuri:

 1. Gingivita sau inflamația gingilor este cauzată de placa bacteriană care irită gingiile. Primul semn al gingivitei este reprezentat prin sângerarea gingiei la periaj, însoțită de o culoare modificată a gingiilor (roșie spre violet) și de o respirație urât mirositoare. În această fază boala este încă reversibilă.
 2. Parodontita este provocată de acțiunea nefastă a plăcii dentare și a tartrului, care conțin numeroși germeni, asupra tesuturilor de susținere a dintelui. Se manifestă prin înroșirea gingiei, care sângerează la cel mai mic contact.
 3. Parodontita avansată reprezintă avansarea bolii, distrugerea osului și a ligamentului parodontal. În această fază dinții pot deveni mobili.

În funcţie de stadiul în care vă aflaţi, vă recomandăm:

 • Practica unei igiene orale de prevenţie;
 • Detartrajul şi periajul profesional;
 • Monitorizarea;
 • Chiuretajul parodontal;
 • Analizele microbiologice;
 • Observaţiile clinice de durată;
 • Chirurgia regenerativă;
 • Tratamente chirurgicale cu adiţie osoasă;
 • Implantologia;
 • Protetica.
Mai devreme sau mai târziu îţi poţi pierde toţi dinţii, iar costurile vor fi mult mai mari decât dacă ai preveni acest fapt!

Cum putem preveni parodontoza?

1. Printr-o igienă corectă

Ceea ce presupune periajul dinților de două ori pe zi (dimineața și seara), folosirea aței dentare, folosirea apei de gură, de preferat cu ingrediente naturale, după fiecare masă.

Periajul dentar este de preferat să se realizeze cu ajutorul unei periuțe cu peri naturali, care este mai flexibila și mai eficientă decât cea cu peri de plastic, și în același timp este mai blândă cu gingiile.

Ața dentară este un mijloc de curățare la fel de obligatoriu ca și periuța. De obicei, spațiile interdentare rămân necurățate și acolo bacteriile se dezvoltă în voie, alături de depozitele de tartru.

Apa de gură se poate folosi în orice moment al zilei, fie pentru a îndepărta resturile alimentare de pe dinți dupa masă, fie pur si simplu pentru a împrospată respirația.

2. Vizitele regulate la medicul stomatolog

Acestea sunt foarte importante pentru detectarea parodontozei să poată fi realizată la timp, încă de la primele semne. De asemenea, este indicată
îndepărtarea profesională a tartrului și a plăcii bacteriene, prin detartraj cu ultrasunete și periaj periodic, aplicarea air-flow-ului și eventual, la nevoie, aplicații antiiflamatoare pentru gingii.

3..Alimentația naturală

Alimentele rafinate, lipicioase, bogate în zaharuri, făinoase, (dulciuri, biscuiți, prăjituri, caramele, paine, etc) favorizează dezvoltarea și activitatea bacteriilor răspunzătoare de producerea acestei afecțiuni. De aceea, este important să aveți o alimentație cât mai sănătoasă ce include produse bogate în vitamina A și C deoarece acestea au rol important în menținerea sănătății gingiilor.